Kuchařka

Internetová kuchařka

Dort malakov

Dort malakov Ingredience
40 cukrářských nebo kulatých piškotů, 60 g moučkového cukru, 80 ml rumu (8 cl), 200 g změklého másla, 200 g moučkového cukru, 3 žloutky, 1 lžíce rumu, ¼ litru šlehačky, čerstvé ovoce dle sezony

Příprava
Dortovou formu vyložte pergamenovým papírem, na dno rozložte cukrářské piškoty. Cukr svařte se 40ml vody, smíchejte s rumem a namáčejte zbývající piškoty. Na krém umíchejte máslo a moučkový cukr do pěny. Přidejte žloutky a potom rum. Střídejte vrstvu piškotů a krému. Chlaďte 2 hodiny nebo přes noc. Ušlehejte tuhou šlehačku a potřete jí strany dortu kolem dokola. Zbývající šlehačkou a ovocem dort ozdobte, nebo si připravte máslový krém, popř. i méně tučný. Pro změnu ozdobte 1/2 litru šlehačky ochucené rumem a moučkovým cukrem.

Tip
i[Vhodná příloha] Káva nebo silný čaj, podle chuti s cukrkandlem (kandysovým cukrem) nebo smetanou.

Poznámky
Dort můžete udělat i z koupených piškotových korpusů. Ty po rozříznutí krátce opečte do křupava.