Domácí zelňačka s uzeným a klobásou

Sdílejte s přáteli

Domácí zelňačka s uzeným a klobásou

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 20 min Čas vaření 25 min Celkový čas 45 min

Ingredience

Pokyny

  1. Uzené maso, slaninu a klobásu nakrájíme na kostičky. Větší cibuli a česnek oloupeme, nasekáme nahrubo. Okapané kysané zelí překrájíme na kratší nudličky. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo.

  2. Slaninu necháme vyškvařit a pak k vypuštěnému tuku přidáváme asi lžíci sádla, cibulku a česnek. Vše zvolna orestujeme dozlatova a za stálého míchání přisypeme kmín a červenou sladkou papriku. Směs necháme zpěnit a vmícháme nastrouhané brambory, které asi 5 minut zvolna restujeme.

  3. Pak ke směsi vložíme pokrájené zelí, uzené maso a klobásu, přilijeme vývar, přidáme bobkový list a vše zvolna za občasného promíchání vaříme tak dlouho, dokud nebude maso měkké.

  4. Zelňačku podle potřeby dochutíme solí a chilli kořením.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *