Sdílejte s přáteli
Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Ingredience

Pokyny

  1. Vařené vepřové hlavy a kolena vykostíme. Vařený jazyk sloupneme z kůže a maso obereme. Všechno maso pokrájíme na kostky o velikosti asi 2×3 cm. Tučné maso z hlav pokrájíme na menší kostičky.

  2. Játra nakrájíme na plátky silné 1,5-2 cm a horkou vodou je spaříme tak, aby uvnitř nebyla syrová, ale ani příliš tvrdá. Spařená játra potom nakrájíme na drobné kostičky.

  3. Do nádoby vložíme pokrájené maso, játra, na sádle osmaženou a na jemno nakrájenou cibuli a zalejeme vývarem z masa, z kterého jsme sebrali tuk. Vše ochutíme solí a kořením. Řádně promícháme a plníme do připravených obalů. Zavážeme a vkládáme do vařící vody. Po 2 minutách var stáhneme na 85-90 °C a vaříme přibližně 90 minut.

  4. Vařené tlačenky vyjmeme, opláchneme je studenou vodou, jemně propícháme a rozložíme k vychladnutí. Občas je přitom obrátíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *