Domácí chléb s oreganem

Sdílejte s přáteli

Domácí chléb s oreganem

Čas na přípravu 20 min Čas vaření 35 min Čas odpočinku 80 min Celkový čas 2 hod 15 min

Ingredience

Instructions

  1. Mandlový nápoj lehce zahřejeme, přidáme instantní droždí a med. Promícháme a necháme asi 10 minut odpočívat, dokud nevzejde kvásek.

  2. V míse smícháme špaldovou mouku s oreganem a solí. Přidáme kvásek a olivový olej a dobře prohněteme. Z těsta vytvarujeme kouli, kterou překyjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout na templém místě.

  3. Těsto rozdělíme na dvě časti, vložíme do zapékací formy a překryjeme, necháme ještě asi 20 minut kynout.

  4. Předehřejeme troubu na 180 °C. Vrchní stranu chleba potřeme žloutkem a pečeme cca 30-35 minut.

Poznámka

Můžeme podávat s tvarohovo-rajčatovou pomazánkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *