Kuchařka

Internetová kuchařka

Dolma z jablek "aštakarak"

Ingredience
8 větších jablek, 3 lžíce másla, 1 lžička cukru, 15 švestek, 2 dl vývaru, 1 lžíce bazalky nebo petrželky, sůl, mletý pepř, 1 lžíce ořechů, základní náplň, 1 lžíce rozinek do nádivky

Příprava
Jablka překrojíme asi ve výši dvou třetin. Vydlabeme jádřinec i seříznutou "pokličku". Vydlabaná jablka posypeme lehce cukrem, naplníme masitou nádivkou, do které jsme přidali rozinky. Zakryjeme vydlabanými vršky a vložíme do kastrolu vymazaného máslem. Mezi jablka vložíme švestky (i sušené), přidáme bazalku, osolíme, opepříme, přesypeme sekanými ořechy a zvolna dusíme za podlévání vývarem.