Kuchařka

Internetová kuchařka

Dolma ve vinném nebo špenátovém listu po arabském způsobu

Ingredience
400 g mletého masa, šálek polouvařené rýže, 2 velké cibule, sůl, 1 lžička zázvoru, po špetce pepře, skořice, koriandru, 2 stroužky česneku, 2 lžíce pokrájených mandlí, mladé listy vinné révy nebo špenátu, máslo, 1 konzerva rajčatového protlaku nebo 500 g rajčat a 1 lžíce listů máty peprné

Příprava
Mleté maso promícháme s rýží, rozsekanou cibulí, solí, kořením, drceným česnekem a pokrájenými mandlemi či ořechy. Prohnětenou směs balíme do révových nebo špenátových listů a skládáme do máslem vymazaného kastrolu. Přidáme rajčatový protlak nebo pokrájená rajčata, pokrájené čerstvé lístky máty peprné (nebo lžičku sušených), podle potřeby podlijeme a dusíme v troubě. Podáváme s rýží nebo bílým chlebem.