Kuchařka

Internetová kuchařka

Divoké kachny se šťavnatou nádivkou

Divoké kachny se šťavnatou nádivkou Ingredience
2 mladé divoké kachny po 600 g, 2 lžičky soli, pepř, 2 jablka, 2 pomeranče, 4 lžíce rozinek, 2 lžíce rumu, 2 lžíce oleje, ⅛ litru kuřecího vývaru, 1 lžíce solamylu, 1 lžička rybízového želé, 5 lžic suchého sherry

Příprava
Kachny omyjte a osušte. Osolte a opepřete uvnitř i zvenčí. Jablka a 1 pomeranč oloupejte, odstraňte jadérka a nakrájejte na kostky. Smíchejte s rozinkami a rumem a naplňte kachny. Otvory uzavřete. Kachny potřete olejem, položte do pekáče a vložte do horké trouby. Častěji potírejte šťávou nebo vývarem a dbejte, aby dno pekáče bylo stále zalité. Vývar rozmíchejte se šťávou z druhého pomeranče a s ostatními přísadami. Přidejte k vypečené šťávě a míchejte do hladka. Nechte vzkypět, proceďte a ochuťte. Kachny udržujte teplé na předehřátém podnostu ve vypnuté troubě. Před podáváním rozkrojte kachny ostrým nožem na půlky.

Tip
i[Vhodná příloha]: Brambory podle vévodkyně upečené z tuhé, stříkané bramborové kaše. Červené zelí s jablky a vínem, růžičková kapusta na másle, červené víno.

Poznámky
i[Pečení]: při teplotě 200°C