Kuchařka

Internetová kuchařka

Debrecínská svíčková pečínka

Ingredience
1 kg svíčkové nebo roštěnce, 150 g slaniny, 2 cibule, lžíce másla, 150 g žampionů, 5 rajských jablíček (nebo konzerva rajčat loupaných), lžička sladké papriky, ½ lžičky drceného kmínu

Příprava
Slaninu nakrájejte na nudličky a vyškvařte na pekáči. Na slanině osmažte nasekanou cibuli, přidejte kmín, papriku. Na směsi opečte osolené maso. Přidejte oloupaná, pokrájená rajčata a na másle osmahnuté, nahrubo pokrájené žampiony. Přikryjte poklicí a vložte do předehřáté trouby (180°C). Pečte a přelévejte vydušenou šťávou, podle potřeby též vývarem. Podávejte s těstovinami nebo anglickými brambory.

Poznámky
i[Pečení]: při teplotě 180°C