Kuchařka

Internetová kuchařka

Dančí medailonky s hříbkovým soté

Ingredience
800 g dančí hřebe nebo kýta, svazek čerstvých bylinek (tymián, dobromysl, kerblík), 50 ml dobré bílé víno, 100 g olej, citronová šťáva, 100 g máslo, sůl, bílý pepř i[Hříbkové soté]: 500 g čerstvé hříbky, 100 g šalotka, 50 g máslo, 100 g bílé víno, 300 g smetana, sůl

Příprava
Dančí hřbet očistíme, odblaníme a naporcujeme na silnější medailonky. Nasekáme bylinky, smícháme s citronovou šťávou, bílým vínem, olejem, solí a pepřem. Promícháme a do této marinády vložíme připravené medailonky, necháme alespoň přes noc odležet. Cibulku jemně nakrájenou orestujeme na másle, přidáme hříbky, a lehce opečeme. Zalijeme vínem, smtanou a provaříme. Redukujeme do zhoustnutí. Hotové porce zdobíme brusinkami.