Kuchařka

Internetová kuchařka

Crêpes Suzette s pomeranči

Crêpes Suzette s pomeranči Ingredience
90 g hladké mouky, špetka soli, 2 vejce, ¼ l mléka, 1 lžíce rozpuštěného másla, 10 kostek curku, 4 velké pomeranče, 1 citron, 3 lžíce másla, ⅛ litru pomerančového likéru, 2 cl koňaku

Příprava
Mouku, sůl, vejce, mléko a máslo rozmíchejte. Kostkový cukr třete o slupku citrusových plodů, až je žlutý. Pomeranče oloupejte, dílky odblaňte, rozmačkejte stejně jako citron. Upečte malé, pokud možno tenké crêpes na 2 lžících másla. Dejte na podnos s ostatními přísadami. Na flambovací pánvičce u stolu rozpusťte 1 lžíci másla. Rozpusťte za stálého míchání cukr, přidejte šťávu a nechte ji téměr vypařit. Přilejte pomerančový likér. Hotové crêpes složte, polejte koňakem a flambujte na pánvi. Naservírujte, přelejte pomeranči prohřátými ve šťávě.

Tip
i[Vhodná příloha] Káva, sklenička koňaku.