Kuchařka

Internetová kuchařka

Čorba s knedlíčky z masa

Ingredience
2 l vývaru z masa nebo kostí, 2 lžíce másla, 1 větší mrkev, 1 cibule, pů l malého celeru, 4 rajčata, 4 lžíce rýže, 1 vejce, 1 lžíce mouky, pů l skleničky bílého jogurtu, sůl, mletý pepř, kopr i[Knedlíčky] 150 g mletého masa, 2 lžíce vařené rýže, sůl, mletý pepř, petrželka

Příprava
Na másle zpěníme hrubě nastrouhanou mrkev, pokrájenou cibuli a celer. Osmahnutou zeleninu i s tukem vložíme do vývaru, přidáme nakrájená rajčata, rýži a vaříme 20 minut. Mezitím si připravíme knedlíčky o velikosti malých ořechů z masa, rýže, soli, pepře a petrželky. Zavaříme je do polévky asi pět minut. Nakonec rozšleháme vejce, mouku, jogurt a za stálého míchání vlijeme do vroucí polévky. Krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem a koprem. Tato vydatná polévka postačí jako lehká večeře.