Kuchařka

Internetová kuchařka

Čokoládové sirky

Ingredience
150 g hladké mouky, 120 g cukru, 115 g změklého másla, 1 vejce, 25 g kakaa, špetka soli, hladká mouka na vál i[Na ozdobení]: a) 300 g tmavé čokoládové polevy b) 300 g tmavé čokoládové polevy, 50 g bílé čokoládové polevy

Příprava
Do mísy prosejeme mouku, přidáme kakao a špetku soli a promícháme. V jiné míse ušleháme změklé máslo s cukrem do hladkého krému a vešleháme do něj vejce. Po částech přisypeme moučnou směs a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu odležet v chladničce. Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a nakrájíme ho na malé tyčky (sirky). Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 8 minut při 180°C. a) Upečené sirky necháme vychladnout a mezitím rozpustíme tmavou polevu. Vychladlé sirky namočíme jedním koncem do rozehřáté polevy a necháme zatuhnout. b) Upečené sirky necháme vychladnot a mezitím rozpustíme čokoládovou polevu. Vychladlé sirky namočíme celé v rozpuštěné čokoládě, necháme je odkapat (nejlépe na kovové mřížce), pak je rozložíme na rovnou podložku pokrytou papírem na pečení a necháme ztuhnout. Na závěr ztuhlé sirky namočíme jedním koncem do bílé polevy a necháme zatuhnout.