Kuchařka

Internetová kuchařka

Čokoládové hrudky

Ingredience
80 g ztuženého pokrmového tuku, 80 g cukru, 1 žloutek, 1 lžíce škrobové moučky, 1 lžíce mléka, 80 g piškotů nebo zbytků pečeného cukroví, 50 g mletých ořechů, 30 g kakaa, 20 g kandovaného ovoce

Příprava
Piškoty a drobky rozdrtíme válečkem nebo umeleme. Na mírném plameni rozpustíme tuk, vmícháme cukr, žloutek, mléko a kakao, naposledy škrobovou moučku a stále mícháme do zhoustnutí. Sejmeme z ohně a ještě mícháme do částečného prochladnutí (směs dále zhoustne), pak přidáme ořechy, drobky a kousky kandovaného ovoce. Lžičkou tvoříme na pergamen nebo alobal hrudky a v chladu necháme ztuhnout.