Cmunda neboli bramborák

Sdílejte s přáteli

Cmunda neboli bramborák

Ingredience

Pokyny

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme, necháme krátce odstát, pak přebytečnou tekutinu slijeme a brambory lehce vymačkáme. Zalijeme je mlékem, přidáme mouku, vejce, rozdrcený čensek, majoránku, kmín, pepř, sůl a důkladně promícháme, aby ve směsi nezůstaly žádné hrudky.

  2. Na pávni rozehřejeme olej, nalijeme do něj malou část bramborákového těsta, utvoříme placku silnou asi 0,5 cm a opečeme ji z obou stran dozlatova. Takto pokračujeme až do vyčerpání všeho těsta a ihned podáváme.

  3. Cmunda se dříve podávala s bílou kávou a ubrouskem, protože se podle tradičních zvyklostí jedla rukama.

Poznámka

Když na strouhání brambor použijete hrubé struhadlo, bramborák bude mít lepší strukturu. Bramboráky pečte pomalu, aby byly krásně křupavé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *