Kuchařka

Internetová kuchařka

Císařský trhanec

Ingredience
Základní těsto na plačinky (přidáme do něj ještě 60 g cukru), hrst rozinek namočených v rumu, olej na smažení, 1 sklenice kompotu nebo řídké marmelády (malinové, jahodové, borůvkové nebo višňové), moučkový cukr na posypání

Příprava
Aby byl trhanec lehčí, přidáme do těsta nejdříve jen žloutky. Bílky vyšleháme do pěny a do těsta je opatrně vmícháme až na závěr. Přidáme rozinky, které jsme asi hodinu předem namočili do rumu, a promícháme. Do pánve s kovovou rukojetí vymazané olejem nalijeme potřebné množství těsta a osmažíme ho ze spodní strany. Pak pánev vložíme do předehřáté trouby a těsto dopečeme. Pánev vyjmeme z trouby, těsto pomocí dvou vidliček natrháme a přelijeme kompotem nebo řídkou marmeládou (případně sirupem).