Čínská vepřová polévka

Sdílejte s přáteli

Čínská vepřová polévka

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 15 min Čas vaření 20 min Čas odpočinku 1 hodina Celkový čas 1 hod 35 min

Ingredience

Pokyny

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a naložíme na 1 hodinu do marinády ze sójové omáčky, olivového oleje a lžíce rýžového octa.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do vroucího vývaru se 2 lžícemi rýžového octa a krátce povaříme. Přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v troše studené vody, po chvíli naložené maso i s marinádou a dále vaříme.

  3. Po 10 minutách přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a papriku, zázvor a nakrájené šalotky, osolíme a 5 minut povaříme.

Poznámka

Rýžový ocet se prodává v prodejnách s asijskými potravinami. Můžete ho ale nahradit estragonovým octem, kterému se svou chutí nejvíce podobá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *