Kuchařka

Internetová kuchařka

Cikánský řízek

Cikánský řízek Ingredience
4 vepřové řízky po 150 g, 1 lžička soli, pepř, 1 lžička sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 100 g prorostlé slaniny, 150 g cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce rajského protlaku, 3 lžíce bílého vína, ⅛ litru masového vývaru, ¼ litru kysané smetany, 2 zelené papriky, 2 pálivé papriky, 100 g žampionů

Příprava
Maso obalte ve směsi koření a mouky. Slaninu a oloupané cibule nakrájejte na kostičky. Olej a slaninu zahřejte na pánvi, maso po obou stranách mírně osmahněte, vyjměte z tuku. Nakrájenou cibuli osmahněte do zlatova, přimíchejte rajský protlak, bílé víno, vývar a smetanu. Vložte řízky, duste přikryté při nízké teplotě, občas obraťte. Papriku nakrájejte na čtvrtky, odstraňte semena, omyjte a nakrájejte na tenké nudličky. Houby očistěte, omyjte a nakrájejte na plátky. Zeleninu a houby rozložte na řízky a duste posledních 10 minut před podáváním. Dochuťte.

Tip
i[Vhodná příloha] Těstoviny s máslem nebo noky z mouky, krupice nebo brambor.