Kuchařka

Internetová kuchařka

Cikánská pečeně s paprikovou náplní

Cikánská pečeně s paprikovou náplní Ingredience
800 g vepřové pečeně na roládu, sůl, pepř, 1 paprikový lusk, 2 cibule, 50 g prorostlé slaniny, 2 lžíce rajského protlaku, 4 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu

Příprava
Plát masa na roládu osolte a opepřete (1 lžička soli a ½ lžičky pepře). Paprikový lusk rozkrojte na čtvrtky, odstraňte jádra, omyjte a nakrájejte. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky. Vše smíchejte s rajským protlakem, osolte a opepřete. Náplň rozprostřete na plát masa a srolujte. Pevně omotejte nití a svažte. Maso položte do vhodného pekáče, potřete olejem a dejte do horké trouby. Obracejte častěji, aby se stejnoměrně opeklo, během pečení podlévejte. Deset minut před dopečením potřete pečeni kečupem.

Tip
i[Vhodná příloha]: Chléb a čerstvý salát - hlávkový nebo štěrbákový - s jogurtovou nebo smetanovou zálivkou. A sklenice červeného vína: Bordeaux nebo Burgundské.

Poznámky
Pečeni můžete také grilovat, máte-li gril s otáčivým špízem. maso je pak stejnoměrně opečené do zlatova. i[Pečení]: při teplotě 175°C