Kuchařka

Internetová kuchařka

Cibulový koláč

Ingredience
1 sáček sypké směsi na pizzu, 200 g uzené kachny, 4 cibule, 80 g rajského protlaku, 1 lžíce oleje, 1 lžička provensálského koření

Příprava
Těsto připravíme podle návodu na sáčku, necháme asi 10 minut odpočinout a pak ho rozprostřeme do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, uzenou kachnu na proužky. Těsto potřeme olejem a rajským protlakem, posypeme je rovnoměrnou vrstvou cibule a na ni rozložíme nakrájené maso. Poprášíme ho provensálským kořením a překryjeme další vrstvou cibule. Střed koláče zakryjeme alobalem (okraje necháme nezakryté), koláč vloříme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 15 minut. Pak alobal odstraníme a koláč dopečeme dozlatova.