Kuchařka

Internetová kuchařka

Chuťovky k vínu

Ingredience
300 g mletého vepřového nebo drůbežího masa, 1 vejce, sůl, 1 lžička grilovacího koření, ½ lžičky pepře, olej i[na ozdobu] sterilovaná okurka, čerstvá nebo sterilovaná kapie, sýr, veka, rohlíky, hořčice

Příprava
Mleté maso osolíme, okořeníme, přidáme vejce a důkladně promícháme. Necháme asi hodinu v chladu odležet, pak z masa utvoříme váleček. Z válečků odkrajujeme stejnoměrné dílky, na pomoučeném nebo strouhankou posypaném prkénku je rukou trochu roztlačíme a v rozpálenem oleji po obou stranách usmažíme. Rohlíky nebo veku nakrájíme šikmo, plátky potřeme hořčicí (plnotučnou nebo kremžskou), obložíme plátky smaženého masa, doplníme dílkem okurky, kapie nebo jiné zeleniny a kostičkou sýra. Velmi dobře na těchto chuťovkách vypadá podélně rozpůlený hermelín nakrájený na dílky, které jsou vždy položeny řeznou stranou dolů, tak aby vynikla vrchní bílá kůrka. Celou chuťovku spíchneme párátkem nebo ozdobným bodcem a naaranžujeme na tác.