Kuchařka

Internetová kuchařka

Chlupaté knedlíky

Ingredience
3 žemle z předešlého dne, 3 brambory, 3 lžičky hrubé mouky, 1 vejce, sůl

Příprava
Brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme žemle nakrájené na drobné kostičky, přisypeme mouku, vyklepneme vejce, osolíme a důkladně promícháme. Pokud je směs málo hustá, přidáme ještě trochu mouky. Ze směsi lžící vykrajujeme kousky, rukama vytvarujeme kulaté knedlíky a vaříme je v osolené vodě asi 15 až 20 minut podle velikosti. Po vyjmutí z vody knedlíky překrojíme nebo vidličkami natrhneme, aby vyšla pára. Chlupaté knedlíky podáváme s opečenou uzeninou nebo s uzeným masem a dušeným kysaným zelím či jako přílohu k vepřové pečeni. Můžeme je však podávat i bez masa, posypané smaženou cibulkou a přelité škvarečky ze slaniny.