Kuchařka

Internetová kuchařka

Česneková polévka II.

Česneková polévka II. Ingredience
¼ hrnku olivového oleje, 6 prolisovaných stroužků česneku, 1 a ½ hrnku strouhanky, 3 oloupaná a nakrájená zralá rajčata, 1 lžička mleté sladké papriky, ½ lžičky chilli koření, sůl, 1 l vody, 2 lehce rozšlehaná vejce, ¼ hrnku nakrájené petrželky

Příprava
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme česnek a opékáme při mírné teplotě 1-2 minuty, dokud není měkký, nesmí však zhnědnout. Přidáme strouhanku a osmahnene ji při střední teplotě dozlatova. Přidáme rajčata, papriku, chilli koření, sůl a vodu. Uvedeme do varu a zakryté zvolna vaříme 30 minut. Do vroucí polévky vlijeme tenkým proudem rozšlehaná vejce a vaříme při nízké teplotě další 2 minuty. Polévku nalijeme do misek nebo talířů a posypeme petrželkou. Podáváme ji horkou a silně kořeněnou.