Sdílejte s přáteli

Česká vepřová pečeně

Čas vaření 200 min Celkový čas 3 hod 20 min Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Opláchnuté a osušené maso potřeme česnekem utřeným se solí nebo česnekovou pastou, posypeme drceným kmínem, vložíme do pekáče a podlijeme sběračkou horké vody. Dáme do trouby a pečeme při 200 °C asi 2 hodiny.

  2. Mezitím maso podléváme horkou vodou, přeléváme výpekem a obracíme, aby po celém povrchu bylo upečené dozlatova. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.

  3. Výpek slijeme do kastrůlku a pekáč očistíme - z okrajů seškrabeme napečenou šťávu a vypláchneme sběračkou vody. Plátky masa pak vložíme zpět do pekáče a udržujeme je teplé. Slitou šťávu povaříme, až se začne oddělovat tuk.

  4. Maso podáváme s knedlíky a dušeným zelím a přeléváme povařeným výpekem. Zbylé studené maso podáváme s hořčicí a strouhaným křenem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *