Kuchařka

Internetová kuchařka

Čerstvý celer s jablky

Čerstvý celer s jablky Ingredience
1 lžíce curku, šťáva z 1 citronu, ¼ lžičky soli, ⅛ litru smetany, 100 g nízkotučného tvarohu, 300 g celeru, 2 jablka, černý pepř i[Na ozdobu] ředkvičky, listový salát, salátová okurka

Příprava
Citronovou šťávu smíchejte s cukrem, solí, smetanou a tvarohem. Celer a jablka oloupejte. Celer nastrouhejte na jemno, jablka na hrubo. Vmíchejte k ostatnímu, nechte uležet, ochuťte. Zeleninu na ozdobu očistěte, omyjte a osušte. Ředkvičky nakrojte do růžiček, okurky na plátky. Talířky vyložte listy salátu, salát navršte doprostřed a posypte pepřem. Kolem urovnejte plátky okurek a ředkvičky.

Tip
i[Vhodná příloha] Celozrnný chléb s máslem, střik z jablečného moštu.

Poznámky
Čerstvé saláty jezte vždy před hlavním jídlem. Podporují trávení a navozují pocit sytosti, takže hlavního jídla sníte méně. i[Marinování]: 15 - 20 minut