Čerstvé jablečné pyré

Sdílejte s přáteli

Čerstvé jablečné pyré

Čas na přípravu 20 min Celkový čas 20 min

Ingredience

Pokyny

  1. Padané ovoce nebo zralá jablka omyjte, jádřince vypíchněte. Jablka nakrájejte na čtvrtky. Špatná místa dost široce vykrojte. Slupky a jadřince pokud možno dále zpracujte, protože v nich je ještě mnoho šťávy a vitamínů.

  2. Syrové jablečné pyré

    V mixéru nebo drtiči připravte z jablek jemné pyré. Smíchejte je s trochou citronové šťávy, aby zůstalo světlé.

  3. Čerstvé jablečné pyré

    Jablka nechte v troše vody přejít varem, potom je duste do měkka velmi mírným varem. Propasírujte.

  4. Jemné jablečné pyré

    Jablka oloupejte a jádřinec vykrojte. Rozvařte je s trochou vody. Do syrových jablek přidejte trochu citronové nebo pomerančové šťávy a rozmixujte je v jemné pyré.

Poznámka

Přislazování
Pyré oslaďte bílým nebo přírodním cukrem. Hodí se také med nebo řepný, případně javorový sirup nebo umělé sladidlo.

Zajímavé koření
Skořicí a vanilkou nic nepokazíte. Méně aromatická jablka chuťově zvýrazní bílé víno, mošt, kousek kůry chemicky neošetřeného citronu nebo hřebíček. Přidejte kousek aromaticky výrazného ovoce, jakým jsou například reveň, ananas nebo meruňky.

Pasírování
Podušená jablka v sítu naběračkou nebo dřevěným pěchovadlem protlačte do spodní nádoby. Jablka pasírujte po menších dávkách, využijte ruční pasírovací přístroje. Nejefektivnější je využít mixér se speciálními nástavci, např. ponorný mixér.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *