Kuchařka

Internetová kuchařka

Černý kuba II.

Černý kuba II. Ingredience
500 g krup, 1 velká cibule, 100 g sádla, hrst sušených hub, podle chuti kmín, pepř, sůl, 1 palička česneku

Příprava
Kroupy propláchneme studenou a teplou vodou, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a uvaříme na mírném ohni doměkka. Občas je zamícháme, případně dolijeme vodu, aby se kroupy nepřipálily. Mezitím namočíme sušené houby. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek utřeme se solí. Nabobtnalé houby uvaříme v osolené vodě. Cibuli osmahneme na části sádla dozlatova. Vývar z hud nalijeme do krup a teplé houby nakrájíme na malé kousky. Cibuli i houby promícháme s kroupami, přidáme česnek a pepř, podle potřeby dochutíme solí a znovu promícháme. Pekáček vymažeme zbylým sádlem, vložíme do něj kroupy a zapečeme v troubě. Podáváme s kyselou okurkou nebo sterilovaným zelím.