Kuchařka

Internetová kuchařka

Celer se sýrem smažený v těstíčku

Ingredience
500 g očištěného celeru, 200 g sýra (primátor, moravský bochník, eidam apod.), 150 g salámu, 2 vejce, hladká mouka, 4 lžíce bílého vína, sůl, tuk na smažení, 2 lžíce octa

Příprava
Očištěný celer vložíme do vařící osolené a okyselené vody a uvaříme dopoloměkka. Po vychladnutí ho oloupáme, nakrájíme na plátky a ty obložíme plátky sýra a uzeniny. S celerem je spojíme párátky. Z rožšlehaných vajec, mouky, soli a vína připravíme polohusté těstíčko, obložené plátky celeru v něm namáčíme a smažíme dozlatova v rozehřátém tuku. Pokrm podáváme s brambory a se zeleninovým salátem.