Kuchařka

Internetová kuchařka

Carpaccio z červené řepy a zakysané smetany

Ingredience
1 středně velká červená řepa, 1 zakysaná smetana, snítka pažitky, sůl, barevný pepř, citron, med, olivový olej

Příprava
Červenou řepu omyjeme, zabalíme do alobalu a pečeme cca 90 minut na 170 °C. Připravíme si marinádu: Dvě lžíce citronové šťávy smícháme se lžičkou medu, osolíme a promícháme. Přidáme 3 lžíce olivového oleje a důkladně opět promícháme, až nám vznikne tzv. emulze. Upečenou vychladlou řepu oloupeme, nakrájíme na velice tenké plátky a marinujeme v připravené emulzi cca 30 minut. Plátky červené řepy klademe na talíř a na každý plátek dáme malou lžičku zakysané smetany smíchané s nasekanou pažitkou. Polijeme zbylou marinádou. Na závěr posypeme čerstvě namletým barevným pepřem a olivovým olejem.