Bylinková houbová omáčka

Sdílejte s přáteli

Bylinková houbová omáčka

Obtížnost: Pro začátečníky

Ingredience

Na jíšku

Pokyny

  1. Houby očistíme a spolu s cibulí nadrobno nakrájíme. Přidáme jemně rozsekanou petrželku a směs na rozehřátém másle krátce podusíme.

  2. Z másla a mouky připravíme tmavší jišku, postupně ji podléváme studeným vývarem a za stálého míchání asi 20 minut povaříme.

  3. Pak do omáčky přidáme podušenou houbovou směs, osolíme a znovu povaříme asi 10 minut.

  4. Nakonec omáčku ochutíme jemně rozsekaným kerblíkem, estragonem a citronovou šťávou.

Poznámka

Můžete použít i další bylinky, jako jsou tymián, libeček, saturejka atd.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *