Bulgur s granátovým jablkem

Sdílejte s přáteli

Bulgur s granátovým jablkem

Porce: 4

Ingredience

Instructions

  1. Bulgur propereme a uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.

  2. Granátové jablko na obou koncích seřízneme a opatrně oloupeme. Semínka poté opatrně vyklepáváme a zbavujeme bílé slupky.

  3. Mátu očistíme, osušíme a obereme na lístky, které nahrubo nasekáme.

  4. Pomerančovou kůru nasekáme na tenké nudličky.

  5. Uvařený bulgur scedíme a necháme chvíli okapat.

  6. Poté ho v míse smícháme s granátovým jablkem, mátou, rozinkami a pomerančovou kůrou.

  7. Promícháme a dochutíme olivovoým olejem, citronovou šťávou a solí.

Poznámka

Podáváme jako samostatný lehký chod nebo přílohu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *