Kuchařka

Internetová kuchařka

Bůčková roláda

Ingredience
1½ kg libového vepřového bůčku bez kůže a kostí, sůl, kmín, několik stroužků česneku (nebo česneková pasta) i[Nádivka]: ¼ kg mletého vepřového masa, 100 g slaniny nebo uzeného bůčku, 1 párek, 3 vejce, 1 houska, trochu mléka, 2 lžíce zmrazeného hrášku s mrkví, muškátový květ, sůl, pepř

Příprava
Vepřový bůček rozkrojíme na plát, maso osolíme, okmínujeme a potřeme prolisovaným česnekem. Pak si připravíme nádivku: Slaninu pokrájíme, rozškvaříme na pánvi, přidáme mleté vepřové a pokrájený párek a osmahneme. Přidáme dvě vejce a umícháme "smaženici". Do směsi přidáme pokrájenou housku namočenou v mléce, jedno vejce, hrášek s mrkví, osolíme, okořeníme a důkladně promícháme. Nádivku naneseme na plát masa, který srolujeme a převážeme. Maso v pekáči podlijeme vodou a pečeme asi 2 hodiny při 200°C, občas přelijeme výpekem a podléváme. Roládu můžeme podávat teplou s vařenými brambory nebo bramborovým salátem či za studena s chlebem.