Kuchařka

Internetová kuchařka

Bůčková bublanina

Ingredience
½ kg masovějšího bůčku nebo vepřového boku, 4 stroužky česneku, 1 menší cibule, sůl, pepř i[Těsto]: 1 sáček bramborákového těsta v prášku, sušený česnek, vejce, ¼ kostky kvasnic

Příprava
Bůček omyjeme a kůži očistíme od případných zbytků štětin. V případě vepřového boku jej též omyjeme, dočistíme kůži a vykostíme. Maso nakrájíme na malé, cca 1 cm velké kostky a dáme do zapékací misky, či malého pekáčku. Česnek nakrájíme na plátky, cibuli na větší kostky a přidáme k masu, vše promícháme. Osolíme, opepříme a opět promícháme. Takto připravené maso podlijeme a zakryjeme alobalem, či poklopem a dáme péct na cca 1 a 1/4 hodiny do předem vyhřáté trouby na 180°C. Po této době maso odkryjeme a necháme ještě 1/4 hodiny péct. Maso vytáhneme z trouby, necháme chvíli vychladnout, přendáme ho na talíř, výpek odstraníme a do zapékací misky, či pekáčku vylijeme předem připravené těsto, na které rozložíme maso. Dáme do trouby na cca 30 minut péct. V případě potřeby je možné péci i déle (zda je těsto již upečené zkontrolujeme pomocí párátka, či špejle, zda se těsto již nelepí). i[Těsto]: Těsto si připravíme asi po 45 minutách pečení dle základního návodu na obalu, přidáme o cca 50 ml vody víc, vejce a okořeníme sušeným česnekem. Těsto řádně promícháme a nakonec přidáme rozdrobené kvasnice a opět promícháme. Necháme stát na teplejším místě, aby těsto nakynulo.