Kuchařka

Internetová kuchařka

Brynzové žampiony

Ingredience
400 g žampionů, 150 g uzeného bůčku, 200 g brynzy, 2 celá vejce, 2 zelené cibulky, pepř, sůl, ½ kelímku zakysané smetany, 1 stroužek namačkaného česneku, zelené papriky

Příprava
Z žampionů oddělíme nožičky, které nejamno nakrájíme a smícháme s jemně pokrájenou cibulkou, brynzou, vejci, česnekem a na kostičky nakrájeným bůčkem. Nakonec vmícháme kysanou smetanu. Osolíme, opepříme a touto směsí plníme žampionové hlavičky. Pokud nám nádivka zbude, plníme jí lodičky paprik. Vše naskládáme do vymazaného pekáčku a v předehřáté troubě na 200°C pečeme asi 30 minut. Podáváme s čerstvým chlebem nebo jako chuťovky k pivu a vínu.