Kuchařka

Internetová kuchařka

Brynzové halušky

Ingredience
1 balíček bramborového těsta v prášku, sůl, 4 lžíce sádla, 250 g brynzy, 100 g slaniny

Příprava
Bramborové těsto nasypeme do mísy, zalijeme studenou vodou, dosolíme, důkladně rozmícháme v těsto, které necháme asi 15-20 minut rozležet. Potom připravené těsto protlačujeme cedníkem s velkými otvory nebo je rozestřeme v tenké vrstvě na prkénko a nožem odkrajujeme malé nočky a vhazujeme je do vroucí osolené vody. Po uvaření (asi po 5-6 minutách), když vystoupí na povrch vody, nočky vybereme, dáváme do mísy, polijeme rozehřátým sádlem, aby se neslepily, a promícháme s brynzou. Rozdělíme je na talíře a doplníme na kostičky nakrájenou rozškvařenou slaninou.