Kuchařka

Internetová kuchařka

Brownies

Ingredience
1 plechovka červených fazolí (240 g pevného podílu), 4 polévkové lžíce medu, 50 g hořkého kakaa, 2 ks banán, 60 g arašídového másla, 1 čajová lžička přásku do pečiva, 1 čokoládový puding (42 g), 100 g mletých mandlí, 100 g hořké čokolády (nejméně 50%)

Příprava
Fazole slijeme a pořádně propláchneme vodou, nejméně třikrát. Poté je rozmixujeme v mixéru se dvěma banány, dokud nám nevznikne řidší směs. Do mixéru přidáme arašídové máslo a kakao a znovu vše promixujeme. Směs přendáme do mísy a přidáme k ní puding, med, prášek do pečiva a mleté mandle. Vše promícháme. Hořkou čokoládu nasekáme nožem na menší kousky, přidáme k těstu a zamícháme. Pekáček si vyložíme pečícím papírem a přelijmeme do něj těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 15 minut. Poté troubu zesílíme na 200 °C a pečeme ještě asi 10 minut. Kontrolujeme, aby se nám těsto nepřepeklo. Uprostřed musí zůstat mazlavé.

Poznámky
Doporučujeme pekáček o rozměrech 26x20 cm.