Kuchařka

Internetová kuchařka

Broskvový dort se sněhem

Ingredience
3 vejce, 70+50 g cukru, 1 lžička citronové kůry, 60 g hladké mouky, 30 g škrobu, 1 lžička kypřícího prášku, 7 broskví, ⅛ l bílého vína, 125 g moučkového cukru, 200 g syrové marcipánové hmoty, 40 g mandlových lupínků

Příprava
Ze žloutků, cukru, strouhané citronové kůry a 6 lžic horké vody ušlehejte velmi jemnou pěnu. Mouku smíchejte se škrobem a kypřícím práškem a vmíchejte do pěny. Dortovou formu o průměru 26cm vymastěte, naplňte těstem, povrch uhlaďte. Pečte uprostřed trouby. Po dopečení korpus vyklopte na síto. Čerstvé broskve namočte nejprve do vařící, pak do studené vody a oloupejte. Plody rozpulte, vyjměte pecku. Broskve poduste v bílém víně s 50g cukru. Po 10 minutách odstavte a nechte vychladnout. Marcipánovou hmotu rozmačkejte vidličkou, přidejte do ní trochu broskvové šťávy, aby se hmota dala roztírat. Povrch korpusu a boky potřete krémem. Rozložte broskve, pražené mandlové lupínky přitlačte na boční stranu korpusu. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, pomalu přidávejte moučkový cukr a znovu šlehejte do tuha. Sněhové pusinky nastříkejte na ovoce. Dort krátce zapečte nebo grilujte, aby špišky pusinek zezlátly.

Poznámky
i[Pečení]: při teplotě 190°C