Brambory se špenátem

Sdílejte s přáteli

Brambory se špenátem

Ingredience

Pokyny

  1. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, zázvor a česnek, přidáme drcený kardamom, koriandr a chilli papričku a 2 minuty zahříváme.

  2. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, přelijeme je vývarem, osolíme a dusíme pod pokličkou 30 minut.

  3. Vmícháme oprané a odkapané, nebo mírně rozmrazené, listy špenátu a ještě 5 minut podusíme.

  4. Na závěr vše zalijeme jogurtme, podle chuti ještě případně osolíme a podáváme.

Poznámka

Zelené skvrny na bramborách je nutné důkladně odříznout, protože obsahují jedovatý solanin. Ten vzniká zejména na jaře v bramborách uskladněných v teplém a světlém sklepě. Naproti tomu šedé a černé skvrny škodlivé nejsou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *