Brambory se smaženou cibulkou

Sdílejte s přáteli

Ingredience

Pokyny

  1. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozehřátém oleji dozlatova.

  3. Uvařené brambory slijeme, necháme odkapat a rozdělíme na talíře.

  4. Každou porci omastíme kouskem másla a posypeme sýrem nebo tvarohem a osmaženou cibulkou.

Poznámka

Chutnají výborně, pokud je zapíjíme dobře vychlazeným našlehaným kyselým mlékem.

Nové brambory jsou vynikající vařené v páře. Staré a klíčící vařte raději ve vodě, obsahují totiž hodně jedovatého solaninu, který se varem odstraní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *