Kuchařka

Internetová kuchařka

Brambory plněné zeleninou a sýrem

Ingredience
8 velkých brambor uvařených ve slupce, 1 cuketa, 1 lilek, 400 g rajčat (konzervovaných), stroužek česneku, 1 lžička provensálských bylinek, sůl, pepř, 100 g eidamu, 16 čerstvých oliv

Příprava
Brambory podélně rozpůlíme a vnitřek vydlabeme. Cuketu a lilek omyjeme, očistíme a pokrájíme na drobné kostičky. Konzervovaná rajčata necháme okapat a smícháme s cuketou a lilkem. Troubu předehřejeme na 200°C. Česnek oloupeme a prolisujeme na zeleninu. Okořeníme provensálskými bylinkami a podle chuti osolíme a opepříme. Sýr najemno nastrouháme. Poloviny brambor naskládáme do zapékací mísy a naplníme zeleninovou směsí. Posypeme sýrem a ozdobíme olivami. Formu zasuneme do trouby na druhou příčku shora a zapékáme asi 20 min. Můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.