Kuchařka

Internetová kuchařka

Bramborový třenec s mletým masem

Ingredience
1 kg vařených brambor, sůl, 200 g hrubé mouky, 100 g sádla, 200 g mletého masa, cibule, kmín, mletý pepř, pažitka

Příprava
Na části sádla osmahneme mleté maso spolu s pokrájenou cibulí. Okořeníme kmínem, pepřem a solí. Studené brambory jemně nastrouháme a volně rozložíme po válu, aby oschly. Osolíme je a protřeseme s moukou. Do pekáče vymazaného sádlem vložíme vrstvu brambor s moukou, pokropíme tukem, zasypeme masem, pažitkou a skládáme další vrstvy, nakonec brambory. Povrch pokapeme tukem a upečeme dočervena. Upečený třesenec krájíme na porce a podáváme se salátem z kysaného zelí, mrkve a cibule s olejem a pepřem.