Kuchařka

Internetová kuchařka

Bramborový šašlik s rajčatovou omáčkou

Ingredience
16 malých brambor vařených ve šlupce, 1 cuketa, 6 cibulí, 2 papriky, sůl, hrubě mletý barevný pepř, mletá paprika, ½ lžičky tymiánu, 6 lžic olivového oleje, 1 stroužek česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 konzerva krájených rajčat (400 g), 125 ml červeného vína, 1 lžíce cukru, kopr na ozdobu

Příprava
Brambory oloupeme. Cuketu omyjeme, očistíme a pokrájíme na kostky. Čtyři oloupané cibule rozkrájíme na osminky. Brambory, cibuli, cuketu a papriku střídavě napichujeme na špízy. Osolíme, opepříme, opaprikujeme a posypeme tymiánem. Rozehřejeme 4 lžíce oleje a špízy na něm ze všech stran opékáme 8 min. Vyjmeme a udržujeme teplé. Zbývající cibuli a česnek posekáme a zesklovatíme na zbylém oleji. Přidáme protlak, pokrájená rajčata a červené víno. Na středním ohni mírně povaříme. Omáčku osolíme, opepříme a podle chuti přisladíme. Špízy na talířích ozdobíme koprem a podáváme s omáčkou.