Kuchařka

Internetová kuchařka

Bramborový salát s tuňákem

Ingredience
450 g brambor na čtvrtky, 1 nakrájená zelená paprika, 50 g nakládané kukuřice, 1 nakrájená červená cibule, 300 g tuňáka z konzervy, 2 lžíce nakrájených černých oliv, sůl, pepř, klínky limetky na ozdobu i[Zálivka]: 2 lžíce majonézy, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce limetkové šťávy, 2 proslisované stroužky česneku, nastrouhaná kůra z 1 limety

Příprava
Brambory uvařte doměkka, sceďte je, dejte do mísy a nechte vychladnout. Pak opatrně vmíchejte papriku, kukuřici a cibuli. Na směs rozložte kousky tuňáka a černé olivy, salát dle chuti osolte a opepřete. Majonézu smíchejte se zakysanou smetanou, limetovou šťávou, česnekem a kůrou z dobře omyté limety. Zálivkou tuňáka a olivy pokapte, salát obložte klínky limety a podávejte.