Kuchařka

Internetová kuchařka

Bramborový salát s ředkvičkami

Ingredience
450 g nových brambor se slupkou, půlka okurky, svazek ředkviček, 2 lžičky soli i[Zálivka]: 1 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce bílého vinného octa, 2 lžíce směsi sekaných bylinek

Příprava
Očištěné brambory rozkrojte na poloviny a vařte ve vodě 10 - 15 minut doměkka, slijte a nechte vychladnout. Okurku a ředkvičky nakrájejte na plátky. Aby okurka nebyla příliš vodnatá, rozložte plátky na talíř, posolte a nechte 1/2 hodiny stát, potom je opláchněte vodou a osušte papírovými utěrkami. Pak kolečka okurek i ředkviček upravte na mísu a doprostřed navršte vychladlé brambory. Připravte zálivku a salát zalijte. Podávejte ho chlazený.