Kuchařka

Internetová kuchařka

Bramborový salát s dýní

Ingredience
1 kg brambor na pečení, 500 g dýně, 1 vanička rukola, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 lžíce vinného octa, sůl, pepř

Příprava
Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Dýni vydlabeme, očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Brambory i dýni dáme do zapékací mísy vytřené máslem, důkladně osolíme a opepříme. Zakápneme olejem a promísíme. Pečeme v troubě rozehřáté na 190 °C asi 35 minut dozlatova. Upečené brambory s dýní poté promísíme spolu s rukolou, zakápneme octem a podáváme.

Tip
V pikantní variantě brambory s dýní okořeníme římským kmínem a chilli. Podáváme k pečené drůbeži a k vepřovému masu.

Poznámky
Vhodná dýně pro přípravu je Hokkaido, muškátová nebo máslová.