Kuchařka

Internetová kuchařka

Bramborový salát hanácké selky

Ingredience
1 kg brambor, 1 větší cibule, šálek horkého masového vývaru z kostky, 3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 3 lžíce hořčice, 3 lžíce octa, 2 lžičky soli, ½ lžičky pepře, 1 hlávkový salát, 100 g slaniny

Příprava
Brambory uvaříme ve slupce, necháme prochladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátečky a obojí chvíli povaříme v masovém vývaru. Horkým vývarem v míse přelijeme brambory a necháme vychladnout. Po půl hodině slijeme přebytečnou tekutinu. V jiné misce smícháme olej, ocet, hořčici, sůl a pepř a vše společně rozšleháme. Směs nalijeme na brambory a lehce promícháme. Hlávkový salát důkladně propláchneme, necháme okapat, nakrájíme a vmícháme do brambor. Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi je rozškvaříme a tuk i rozškvařenou slaninu vlijeme do brambor. Vše opět promícháme a vlažný salát podáváme k pečenému nebo smaženému masu.