Kuchařka

Internetová kuchařka

Bramborový salát

Ingredience
10 středně velkých brambor, ½ salátové okurky, ½ hrnku sterilovaného hrášku, 2 lžíce nadrobno nasekané pažitky, 2 lžíce nadrobno nakrájené petržele i[Zálivka]: 1 šálek kysané smetany, 4 lžíce majonézy, 1 lžička soli, ¼ lžičky pepře

Příprava
Brambory omyjeme a dáme do kastrolu se studenou vodou. Vaříme je asi 20 minut, až jsou měkké. Vodu slijeme, necháme chvíli schládnout a oloupeme. Zatím, co brambory chládnou, připravujeme zálivku. Všechny přísady na zálivku smícháme v malé misce. Brambory po oloupání nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem je dáme do salátové mísy. Přidáme zálivku a vše promícháme. Pak necháme salát 30 minut odležet. Opláchneme okurku a nastrouháme ji do salátu. Před podáváním posypeme salát pažitkou a petrželkou. Bramborový salát se hodí jako příloha k mnoha jídlům.