Kuchařka

Internetová kuchařka

Bramborový guláš z mletého masa

Ingredience
2 cibule, 100 g uzeného bůčku, 200 g mletého masa, 8 brambor, špetka kmínu, majoránky, pálivé papriky, 1 lžíce sladké papriky, sůl, 1 dl kysaného mléka, 1 lžíce mouka

Příprava
Pokrájenou cibuli osmahneme dozlatova na uzeném bůčku nakrájeném na kostičky. Pak přidáme maso, opečeme a vložíme brambory pokrájené na kostičky. Ještě opékáme, pak okořeníme, osolíme a zalijeme sklenicí vody. Dusíme doměkka. Pak rozkvedláme v kysaném mléce lžíci mouky a zahustíme guláš. Krátce povaříme, aby pokrm byl zahoustlý. Můžeme dochutit kouskem masoxu. Podáváme s rohlíkem a salátem z kysaného zelí a pokrájené cibule s rostrouhanou mrkví.