Kuchařka

Internetová kuchařka

Bramborové šišky s povidly a osmaženou strouhankou

Ingredience
800 g brambor, 200 g hrubé mouky, 100 g másla, 2-3 lžíce moučkového cukru, 1-2 žloutky, 8 lžic strouhanky, 200 g povide l, sůl

Příprava
Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme v mírně osolené vodě, ocedíme a prolisujeme. Přidáme mouku, žloutky, lžíci změklého másla. Trochu soli a těsto zlehka promícháme. Pak z těsta uděláme 2-3 válečky, rozkrájíme je na dílky, a z nich uválíme šišky. Postupně je vaříme ve vroucí vodě (2-3 minuty). Při vaření je lehce promícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Uvařené necháme okapat, rozdělíme na talíře, zalijeme povidly rozmíchanými s trouchou vlažné vody, posypeme strouhankou osmaženou v másle a cukrem.