Kuchařka

Internetová kuchařka

Bramborové placky

Ingredience
i[Těsto]: 250 g vařených brambor, 250 g polohrubé mouky, 125 g másla, 1 vejce na potření, strouhaný tvrdý sýr na posypání, kmín, sůl, olej na vymaštění plechu i[Kvásek]: 25 g droždí, ½ čajové lžičky krystalového cukru, sůl, ½ dl vody

Příprava
Brambory uvaříme, necháme mírně vychladnout a pak je prolisujeme, přidáme mouku, kvásek, máslo, sůl a vypracujeme vláčné těsto. Na pomoučeném válu těsto rozválíme na sílu 1,5 cm. Polovinu těsta ještě na válu ozdobíme pomocí nože mřížkou a vykrajujeme malá kolečka. Plech vymastíme olejem, poskládáme na něj placky, potřeme rozšlehaným vajíčkem a osolíme. Mřížkované placky posypeme kmínem, ostatní strouhaným sýrem. Upečeme dozlatova. Můžeme je sypat i sezamem.