Bramborové placičky

Sdílejte s přáteli

Bramborové placičky

Obtížnost: Pro začátečníky Čas vaření 3 hodina Celkový čas 3 hod

Ingredience

Placičky

Pokyny

  1. Bylinky a česnek nasekáme nadrobno. Osolíme je, opepříme a zalijeme olivovým olejem. Přidáme oloupaná rajčátka, promícháme a necháme odležet 3 hodiny v chladu.

  2. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, ještě teplé je oloupeme a propasírujeme. Přidáme mouku, máslo a sůl a droždí rozpuštěné ve dvou lžících vlažné vody a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout asi 30 minut na teplém místě.

  3. Pak z těsta utvoříme silnější placičky o průměru asi 10 cm a usmažíme je v oleji.

  4. Placičky ozdobíme marinovanými rajčátky a kostičkami sýru a podáváme ještě teplé.

Poznámka

Rajčátka velmi snadno oloupte, když slupku navrchu naříznete do kříže, spaříte je vroucí vodou a necháte vychladnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *